Typer af arytmier Du bør ikke undervurdere tilstanden

Når du mærker eller hører et hjerteslag, er det, du faktisk føler, et tegn på, at dit hjerte pumper blod. Desværre kan du have en unormal hjertefrekvens, en tilstand kendt som en arytmi. Ikke kun én, det viser sig, at der er flere typer arytmier, der kan forekomme. Hvad er typerne eller klassifikationerne af arytmier?

Flere typer arytmier, der kan forekomme

Arytmi er en type hjertesygdom (kardiovaskulær), som er ret almindelig. Denne tilstand får hjertefrekvensen til at være hurtigere eller langsommere end den normale frekvens (60-100 slag i minuttet), og det føles endda som et uregelmæssigt hjerteslag.

Du kan opdage denne pulsabnormitet ved at tælle pulsen i pulsen på håndleddet eller rundt om halsen. Normalt opstår denne tilstand også ledsaget af andre symptomer, såsom hovedpine, svaghed eller åndenød, hvis den er alvorlig nok.

Forekomsten af ​​denne type arytmi kan udløses af vaner, såsom rygning, drikke alkohol eller overdreven kaffe, brug af stoffer og visse sundhedsproblemer.

Baseret på National Heart, Lung, and Blood Institutes hjemmeside er arytmier opdelt i flere klassifikationer, herunder:

1. Bradykardi

Bradykardi er karakteriseret ved en meget svag puls, som er mindre end 60 slag i minuttet. En lav puls indikerer dog ikke nødvendigvis et problem hos nogle mennesker.

Dog på betingelse af, at personen skal være fysisk rask. Muligheden for denne lave puls er forårsaget af hjertets evne til at pumpe nok blodforsyning med mindre end 60 slag i minuttet, for eksempel hos atleter.

Rapporteret af Mayo Clinic-webstedet er årsagerne til denne type arytmi, der forårsager en puls under normalen:

  • Syg sinus syndrom: Denne tilstand opstår på grund af sinusknuden, som har ansvaret for at regulere pulsen, ikke sender impulser ordentligt, så pulsen bliver uregelmæssig. Syg sinus syndrom er mere almindeligt hos ældre.
  • Ledningsblok: Denne tilstand indikerer en blokering i den elektriske signalvej i den atrioventrikulære knude (vejen mellem atrierne og ventriklerne). Som et resultat bliver pulsen langsommere eller endda blokeret.

2. For tidlig puls

Et for tidligt hjerteslag er også kendt som et ektopisk hjerteslag. Denne klassificering af arytmier opstår, når signalet, der bærer hjertets kommando om at slå, ankommer tidligere, end det burde.

Denne tilstand kan få hjertet til at slå hurtigt på grund af et ekstra hjerteslag. Mennesker, der oplever denne type arytmi, føler i begyndelsen en kort pause efterfulgt af et stærkere hjerteslag end normalt, og vender derefter tilbage til en normal hjerterytme.

Du kan lejlighedsvis opleve for tidligt hjerteslag, og dette er sjældent et tegn på et alvorligt helbredsproblem.

Det betyder dog ikke, at du kan ignorere det. Årsagen er, at hjerterytmeforstyrrelser, der ofte opstår i flere år, kan forårsage et svagt hjerte eller indikere hjertesygdom.

3. Supraventrikulær arytmi

Denne type arytmi opstår i hjertets øvre atrium. Atriet eller atriet er hjertekammeret, hvor blod kommer ind i hjertet.

Denne tilstand får pulsen til at være hurtigere, hvilket er over 100 minutter i minuttet. Supraventrikulære arytmier er klassificeret i tre typer, herunder:

  • Atrieflimren

Atrieflimren er den mest almindelige form for arytmi. Denne tilstand er karakteriseret ved en meget hurtig puls, som er mere end 400 slag i minuttet. Normalt vil blodet, der samler sig i atrierne, strømme ind i de nedre hjertekamre (ventriklerne), før det pumpes gennem kroppen. Men en meget hurtig puls forhindrer faktisk blodet i at passere korrekt gennem atrierne.

På grund af den hurtige blodgennemstrømning til hjertet tillader denne tilstand blodpropper at trænge ind og blokere hjertets blodkar. Dette kan øge risikoen for kardiomyopati eller et forstørret hjerte og over tid svække hjertets arbejde.

Derudover kan blodproppen også føres med blodbanen til hjernen. Hvis de ikke behandles hurtigt, kan disse blodpropper blokere blodkar i hjernen. I sidste ende vil atrieflimren forårsage et slagtilfælde.

Denne hjertefrekvensforstyrrelse er tilbøjelig til at blive oplevet af mænd over 60 år, personer med diabetes, forhøjet blodtryk, hjertesvigt og lungesygdomme.

  • Atrieflimren

Denne klassificering af arytmier ved første øjekast ligner atrieflimren. Det er bare, at atrieflimren indikerer et mere regelmæssigt hjerteslag med mere rytmiske elektriske impulser. Det er dog også muligt at forårsage komplikationer, såsom slagtilfælde.

Denne tilstand får det øvre atrium til at slå 250 til 350 gange i minuttet. Sundhedseksperter siger, at denne type arytmi opstår på grund af forstyrrelse af elektriske signaler i hjertet på grund af beskadiget væv.

Det elektriske signal kan finde en alternativ vej og derved få det øvre atrium til at slå gentagne gange. Ikke alle elektriske signaler går til det nedre atrium, så antallet af slag mellem det nedre og øvre atrium kan variere.

  • Paroxysmal supraventrikulær takykardi (PSVT)

Paroxysmal supraventrikulær takykardi (PSVT) er en type arytmi, der opstår i de øvre atria. Denne tilstand er forårsaget af, at det elektriske signal fra det øvre atrium til det nedre bliver forstyrret, hvilket forårsager en ekstra puls.

Som et resultat forårsager SVT en hurtig, normal puls og stopper derefter pludseligt. Normalt opstår denne type arytmi, når hjertet arbejder meget hårdt, dvs. laver anstrengende træning eller unormal hjertefunktion. Hos unge er SVT nogle gange ikke et tegn på en alvorlig tilstand.

4. Ventrikulær arytmi

Denne type arytmi opstår i de nedre hjertekamre. En person, der har en hjerterytmeforstyrrelse, har brug for øjeblikkelig lægehjælp, fordi det kan være dødeligt. Der er 2 typer ventrikulære arytmier, som du skal kende, nemlig:

  • Ventrikulær fibrillation

Ventrikulær fibrillering er en farligere klassificering af arytmier end atrieflimren. Denne tilstand skyldes en elektrisk forstyrrelse i hjertemusklen i hjertekamrene (ventriklerne), så blodtilførslen til hjertet stopper.

Som et resultat bliver hjertet berøvet ilt og får hjertet til at slå unormalt. Dette sætter dig i høj risiko for hjertestop, selv død, hvis tilstanden fortsætter i lang tid.

Denne tilstand er en medicinsk nødsituation, der skal behandles med det samme. Lægeteamet vil normalt straks udføre hjerte-genoplivning (CPR) og defibrillering for at redde patientens liv.

  • Ventrikulær takykardi

Ventrikulær takykardi er en type arytmi, der opstår, når hjertekamrene slår meget hurtigt, hvilket er mere end 200 slag i minuttet.

Så hurtigt har hjertet ikke haft tid til at modtage ilt fra resten af ​​kroppen, fordi det skal kanaliseres tilbage til andre kropsorganer. Du vil opleve svimmelhed, åndenød eller endda besvimelse.