Kend de forskellige mulige årsager til hævet hjerte •

Hjerteorganet i menneskekroppen har forskellige størrelser. Under normale forhold er dit hjerte på størrelse med din egen knytnæve og vejer op til 200-425 gram. Hjertets størrelse kan dog forstørre eller svulme mere end normalt. Dette er ofte forbundet med forskellige medicinske tilstande, især dit hjerte. Så hvad er årsagerne til et hævet hjerte?

Hvad forårsager et hævet hjerte?

I medicinske termer er et hævet hjerte også kendt som kardiomegali. Dette er en tilstand, hvor dit hjerte er forstørret, når det ses fra billeddiagnostiske tests, såsom røntgen af ​​thorax.

Hævet hjerte eller kardiomegali er ikke en sygdom. Men disse er symptomer eller tegn forbundet med andre medicinske tilstande. For eksempel oplever en kvinde ofte et forstørret hjerte under graviditeten på grund af kortvarig stress, der opstår i kroppen.

I alvorlige tilfælde kan et hævet hjerte være et tegn på alvorlig hjertesygdom. Generelt er dette forårsaget af skader på hjertemusklen, problemer med hjertets blodkar (kranspulsårer), skader på hjerteklapper eller en uregelmæssig hjerterytme (arytmi).

Disse tilstande forårsager afbrydelse af blodgennemstrømningen til hjertet, hvilket gør det vanskeligt for hjertet at pumpe blod. I sidste ende får disse problemer hjertet til at svulme.

Sygdomme og medicinske tilstande, der forårsager et hævet hjerte

Baseret på den tidligere forklaring er nogle medicinske tilstande, der kan forårsage et hævet hjerte:

1. Koronar hjertesygdom

Hos patienter med koronar hjertesygdom er der fedtaflejringer eller plaques, der tilstopper kranspulsårerne. Denne blokering gør arterierne smalle, hvilket er kendt som åreforkalkning. Denne tilstand reducerer tilførslen af ​​ilt til hjertet, så der ikke er brændstof til at pumpe blod. Når det er svært at pumpe blod, bliver hjertet hævet.

2. Højt blodtryk

Når en person har forhøjet blodtryk (hypertension), vil hjertet pumpe blod kraftigere end mennesker med normalt blodtryk. Dette vil gøre hjertemusklen tykkere, så hjertet bliver større. Ikke kun det, forhøjet blodtryk kan også forstørre det øvre kammer i dit hjerte.

3. Dilateret kardiomyopati

Kardiomyopati er en sygdom relateret til hjertemusklen. Ved én type kardiomyopati, nemlig dilateret kardiomyopati, bliver den syges hjerte hævet på grund af udvidelsen af ​​venstre ventrikel (kammer) og udtynding af muskelvæggen. En lignende tilstand findes også hos gravide kvinder, der lider af denne sygdom med det medicinske udtryk peripartum kardiomyopati.

4. Myokarditis

Myokarditis kan også være en af ​​årsagerne til et hævet hjerte. Denne sygdom er en hjerteinfektion forårsaget af en virus. En person, der lider af denne sygdom, er oprindeligt inficeret med virussen, men senere får denne sygdom en person til at opleve kongestiv hjertesvigt, som kan gøre det svært for hjertet at pumpe blod.

5. Hjerteklapsygdom

Hjertet har fire ventiler, der fungerer for at holde blodet i den rigtige retning. Hvis der opstår hjerteklapsygdom i en af ​​dem, bliver blodgennemstrømningen forringet, og hjertet skal arbejde hårdere for at pumpe blod. Denne tilstand kan så få hjertet til at svulme.

6. Hjerteiskæmi

Iskæmi er en tilstand, hvor der er nedsat blodgennemstrømning til visse organer i kroppen. Når det opstår i hjertet, får det hjertecellerne til at blive beskadiget og i sidste ende reducerer blodgennemstrømningen til hjertet. Denne tilstand gør det svært for hjertet at pumpe blod og forårsager ofte angina.

7. Hjerteanfald

Et hjerteanfald opstår, når strømmen af ​​iltrigt blod pludselig blokeres til hjertemusklen. Dette får hjertemusklen til at svækkes. Ifølge Better Health Channel kan en svækket hjertemuskel forstørre sig, da den kæmper for at pumpe blod rundt i kroppen.

8. Perikardieeffusion

Perikardiel effusion kan også være en af ​​årsagerne til dit hævede hjerte. I denne tilstand bliver væsken i sækken, der omgiver hjertet, overskydende og opbygges. Således vil dit hjerte se stort ud, når det ses fra resultaterne af et røntgenbillede af thorax.

9. Lidelser i skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen fungerer til at regulere forskellige kropsmetabolisme. Hvis denne kirtel er forstyrret, hvad enten det er hypothyroidisme eller hyperthyroidisme, kan der opstå hjerteproblemer. Årsagen er, at skjoldbruskkirtellidelser, der ikke behandles korrekt, kan forårsage forhøjede kolesterolniveauer, forhøjet blodtryk (hypertension), uregelmæssig hjerterytme, til et forstørret hjerte.

10. Anæmi

Ikke kun problemer med hjertet, andre forhold end hjertet kan også forårsage et hævet hjerte. En af dem er anæmi, som er en tilstand, hvor den ramte mangler røde blodlegemer til at transportere nok ilt gennem hele kroppen. Dette får hjertet til at pumpe mere blod for at kompensere for iltmanglen.

11. Overskydende jern

Overbelastning af jern eller hæmokromatose kan også få hjertet til at svulme. Årsagen er, at jern, der ikke metaboliseres korrekt, vil ophobes i forskellige organer, herunder hjertet. Dette kan få hjertets venstre hjertekammer til at forstørre på grund af svækkelse af hjertemusklen.

Forskellige risikofaktorer, der kan forårsage et hævet hjerte

Selvom det ikke altid er årsagen, kan nogle af disse tilstande øge en persons risiko for at udvikle et hævet hjerte. Her er nogle af disse risikofaktorer:

1. Fedme

Fedme opstår, når der er en ophobning af fedt i kroppen. En person med denne tilstand er tilbøjelig til forhøjet blodtryk og forskellige hjertesygdomme, som kan få dit hjerte til at forstørre.

2. Mangel på motion

Ligesom fedme kan mangel på motion også øge risikoen for forskellige sygdomme, herunder hypertension og koronar hjertesygdom. Begge kan få hjertet til at svulme op.

3. Ældre

Når du bliver ældre, falder elasticiteten af ​​dine arterier også. Denne tilstand kan forårsage stivhed i blodkarrene og i sidste ende føre til forhøjet blodtryk. Forhøjet blodtryk er en af ​​årsagerne til kardiomegali.

4. Medfødt hjertesygdom

Hvis du er født med en ufuldkommen hjertestruktur (medfødt hjertesygdom), er du mere tilbøjelig til at få et hævet hjerte.

5. Familiehistorie med hævet hjerte eller kardiomyopati

Du er også i risiko for at udvikle hjertehævelse, hvis du har et familiemedlem, især en forælder eller søskende, med en historie med samme tilstand, især kardiomyopati.