Har mennesker, der ikke spiser ris, et sundere liv? •

Ris er en kilde til kulhydrater, der er meget vigtige for kroppen. Kulhydrater er den vigtigste energikilde, som kroppen har brug for til aktiviteter. Imidlertid betragter mange mennesker ris som deres dødelige fjende. Især folk der taber sig. Fordi de er bange for at blive fede, begrænser de ris eller spiser slet ikke ris. Kan det faktisk være sådan? Bliver kroppen sundere?

Er det godt slet ikke at spise ris?

Kulhydrater indeholdt i ris er nødvendige af kroppen for at hjælpe processen med at forbrænde kalorier til energi. Dette gør kroppen stærkere og mere energisk, når du laver aktiviteter. Hvis du med vilje ikke spiser ris eller andre kulhydrater, får din krop ikke energi til at fungere optimalt.

Derfor kan ris være en af ​​dine energikilder. Faktisk er du ikke forpligtet til at spise ris hvert måltid. Det er også okay, hvis du ikke spiser ris. Men alt det er tilladt, så længe du holder din krops kulhydratniveauer ved at spise andre fødevarer, der indeholder kulhydrater.

Du kan erstatte ris med andre typer kulhydrater. For eksempel kartofler, brød, vermicelli, søde kartofler og forskellige andre basisfødevarer. Du bør også opretholde næringsstofniveauet i kroppen ved at fortsætte med at spise nærende mad. Lad ikke kroppen få færre kulhydrater i ernæringsindtaget hver dag.

At skære ned betyder ikke, at man ikke spiser ris eller andre kulhydrater helt!

Generelt spiser en person ikke ris eller andre kulhydrater i en diæt for at tabe sig. Faktisk betyder en low-carb diæt ikke i sig selv, at man ikke spiser kulhydrater, men blot ved at reducere kulhydratindtaget end normalt.

Hvis du ikke spiser ris eller andre kilder til kulhydrater, bliver du uinspireret til at udføre aktiviteter, føler dig træt og ikke har det godt hele dagen. Denne vane vil også faktisk skade dit kostprogram.

Det er blevet bevist, at bevidst ikke at spise kulhydrater overhovedet, når du er på slankekur, faktisk gør det sværere for dig at tabe dig.

Så hvor mange sunde kulhydrater skal du spise hver dag?

Generelt anbefales raske voksne at få et kulhydratindtag på omkring 300-400 gram om dagen. Når man er på diæt, kan kulhydratindtaget reduceres med det halve eller til omkring 150-200 gram.

Reduktion af kulhydrater bør tilpasses dit aktivitetsmønster og gøres langsomt i løbet af få uger eller måneder. Undgå at sænke dit kulhydratindtag for meget, hvis du aktivt bevæger dig med høj nok intensitet. For få kulhydrater vil sænke stofskiftet og kan tabe muskelmasse. Nedsat kulhydratindtag skal også balanceres med tilstrækkeligt protein- og fiberindtag.

Hvad sker der, hvis du ikke spiser ris og andre kilder til kulhydrater?

Når der er mangel på kulhydrater, vil kroppen være svag og tage protein og fedt til energi. Processen med at nedbryde fedt, der skal bruges som energi, kan forårsage en ophobning af ketoner i blodet.

Hvis den får lov til at fortsætte, kan denne tilstand udvikle sig til ketose. Tilstanden kan give symptomer på svimmelhed, svaghed, kvalme og dehydrering. Mangel på kulhydrater risikerer at gøre dig til mangel på andre næringsstoffer, der er vigtige for kroppens funktioner. Nogle andre bivirkninger, hvis kroppen ikke får kulhydratindtag, nemlig:

  • Træthed
  • Hovedpine
  • Dårlig ånde
  • Forbedre fordøjelsessygdomme: forstoppelse, diarré
  • Kroppen mangler fibre, vitaminer, mineraler
  • Øge risikoen for kronisk sygdom